Prim vicepreşedinta Organizaţiei de Femei din PDL Bihor, Florentina Puşcău, fost inspector la Finanţe, şi-a dat demisia din PDL Bihor, după ce Înalta Curte a condamnat-o pentru că, în timp ce era funcţionar cu atribuţii de control, a ţinut contabilitatea fostului administrator al grupului Manfred Euro Aleşd, condamnat şi el pentru luare de mită şi spălare de bani în acelaşi dosar.

Anunţul a fost făcut public vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Bihor, Adelina Coste.

"Justiţia s-a pronunţat, iar doamna Florentina Puşcău şi-a dat demisia din Organizaţia de Femei şi din Partidul Democrat Liberal, renunţând astfel la toate funcţiile pe care le-a ocupat, inclusiv la locul de consilier judeţean, ea ocupând locul 10 pe lista de consilieri (propusă de PDL - n.r)", a declarat Coste.

Preşedinta OF PDL a mai specificat că, atât timp "cât nu a existat o sentinţă definitivă în acest caz", Puşcău a beneficiat de "prezumţia de nevinovăţie", iar în interiorul partidului, aceasta a fost judecată "din punct de vedere al activităţii profesionale şi al activităţii politice".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, fosta prim vicepreşedintă a organizaţiei de femei a PDL Bihor a fost condamnată la închisoare cu suspendare de către Înalta Curte şi Justiţie, într-un dosar instrumentat de DNA.

Puşcău a fost condamnată că, în timp ce era funcţionar cu atribuţii de control, în perioada 2003-2004, a ţinut contabilitatea italianului Giuseppe Paniccia, fostul administrator al grupului Manfred Euro Aleşd, condamnat şi el pentru luare de mită şi spălare de bani în acelaşi dosar.

În schimbul serviciilor prestate, italianul i-a renovat femeii apartamentul, valoarea lucrărilor fiind evaluată la 31.900 lei.

Citiţi pe această temă şi articolul "Prim vicepreşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, condamnată într-un dosar de corupţie"