Procurorii Parchetului General au descins joi dimineaţă la sediul Fondului de Garantare a Creditelor, într-un dosar în care sunt efectuate 23 de percheziţii.

Mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt bănuiţi că ar fi primit bani de la mai multe persoane ca să le analizeze cu prioritate dosarul pentru obţinerea creditelor la programul "Prima Casă", scrie digi24.ro.

"Aceştia ar fi condiţionat soluţionarea cererilor petenţilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanţii din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite, în mod direct sau prin intermediul unor apropiaţi. Astfel, ar fi fost creat un mecanism între funcţionarii instituţiei din diverse compartimente, având ca scop obţinerea de beneficii personale", se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Bucureşti.

Astfel, nu s-ar fi respectat ordinea înregistrării cererilor românilor care visau la o casă prin programul Prma Casă şi nu ar fi fost acordate şanse egale tuturor celor care depuneau cereri. De asemenea, ar fi fost încălcat accesul liber al beneficiarilor de bună-credinţă, câştigători fiind cei care ar fi oferit bani în schimbul soluţionării dosarelor, se mai arată în comunicat.

Vor fi puse în aplicare 8 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, iar alte 60 de persoane urmează a fi audiate în calitate de martori.