Prima ediţie a evenimentului Skirt Bike din oraş a scos, duminică, orădencele din casă. Peste 200 de doamne şi domnişoare au parcurs un traseu de circa o oră prin Oradea, trecând pe la câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice ale oraşului, precum Muzeul Ţării Crişurilor, Cetatea Oradea şi Teatrul Regina Maria.

Skirt Bike este un proiect care a apărut în 2010 şi în Bucureşti cu scopul de a promova mersul pe bicicletă printre femei, indiferent de vârsta acestora. De atunci, ideea a fost preluată şi în alte oraşe ale ţării, iar acum şi la Oradea de către Rotaract Club.

Duminică, orădencele care au răspuns invitaţiei şi-au etalat rochiţele şi fustele de sezon, precum şi bicicletele colorate ori îmbodobite cu flori. Printre participante s-au numărat mai multe actriţe ale Teatrului Regina Maria, purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Sas, precum şi ex-finalista concursului Vocea României, Denisa Moşincat, fosta prezentatoare de la Digi24 Oradea, Oana Mudura, şi interpreta Natalia Selegean.

Printre orădence s-au strecurat şi câţiva "intruşi", adică bărbaţi care s-au alăturat coloanei, unii dintre ei venind, ce-i drept, pregătiţi cu peruci, ba chiar fuste.

Evenimentul s-a încheiat la Moszkva Garden, unde organizatorii au extras câştigătorii unei tombole la care au participat toate biciclistele. Pe lângă mai multe vouchere valorice, marele premiu a fost chiar o bicicletă.