În presa britanică au apărut primele imagini filmate cu Catherine, Prințesa de Wales, după ce, în urma operației abdominale din luna ianuarie, ea nu a mai avut apariții publice, iar astfel s-au creat o serie de speculații despre starea sa, ba chiar au apărut, în mediul online, o sumedenie de teorii ale conspirației.

Viitoarea regină a Marii Britanii a fostă filmată sâmbătă alături de soţul ei William, moştenitorul Coroanei Britanice, scrie Spotmedia.

Tabloidul britanic The Sun a publicat un video de câteva secunde în care Kate, în vârstă de 42 de ani, apare mergând cu părul despletit şi zâmbind, ţinând în mână o sacoşă.

The Sun a însoţit noile imagini cu un mesaj adresat prinţesei: „Ne bucurăm să te vedem, Kate!”.

Presa mai scrie că imaginile au fost surprinse sâmbătă în faţa unei pieţe locale de fermieri din Windsor, nu departe de casa familiei de Wales.

După o operaţie abdominală planificată ce a avut loc la începutul anului, pe 16 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Prinţesa de Wales va sta internată două săptămâni pentru a se recupera, iar cel mai probabil nu va participa la îndatoririle publice până după Paştele Catolic. 

Absenţa îndelungată a prinţesei, una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă, a dat naştere la tot felul de teorii.

Publicarea, pe 10 martie, a unei fotografii cu prinţesa de Wales, zâmbitoare şi înconjurată de copiii săi, cu ocazia Zilei Mamei, a amplificat zvonurile din spaţiul public. Fotografia a fost retrasă de către cinci dintre marile agenţii de presă (inclusiv AFP) deoarece s-a descoperit că a fost modificată. 

Expertul regal şi jurnalistul de investigaţie Tom Bower crede că apariţia lui Kate denotă faptul că e "panică la Palat", în special după scandalul fotografiei editate, de Ziua Mamei.

"Prezenţa ei sugerează panică la Palat. Dacă săptămâna trecută zvonurile începuseră să se potolească, acum s-au reaprins din nou, cu privire la starea ei de sănătate care e ţinută secretă. Consilierii ei, în mod cert, nu se pot hotărî ce strategie ar trebui să aplice. Dacă vor continua pe această linie - evitarea în mod repetat a abordării acestui subiect - rezultatul va fi nefericit", a declarat acesta, conform Protv.ro.

Totuşi, odată cu apariţia acestor imagini, zvonurile că prinţesa ar fi fost în comă sau că ar avea probleme în relaţia de cuplu au fost demontate. „Această imagine va reduce la tăcere teoriile conspiraţiei", a afirmat Daily Mail. De asemenea, îi va "linişti pe fani că prinţesa se recuperează bine" după operaţie, a adăugat ziarul.

Potrivit The Sun, Kate şi William au participat duminică şi la un eveniment sportiv al celor trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!