Turnul Primăriei a mustit de lume, vineri după amiază, când fotograful Ovidiu Pop, totodată directorul agenţiei de publicitate Duran's, şi-a expus cea de-a şapte colecţie cu poze făcute Oradiei din avion.

Cele 35 de fotografii, dintre care unele au fost tipărite pe pânză, au fost vernisate în turn, de-a lungul scărilor care duc în cel mai înalt punct al clădirii Primăriei. După spusele artistului, fotografiile sunt făcute între anii 2006 şi 2011.

Inedit este că, printre fotografiile vernisate, orădenii pot vedea, pentru prima oară, podul Sovata de sus, dar şi aspecte ale oraşului, tot din aer, pe timp de iarnă, întrucât niciun alt fotograf nu a mai făcut de sus poze Oradiei îmbrăcate în alb.

"Sunt fotografii cu o valoare documentară", a precizat fotograful. Acesta a mai spus că îşi doreşte ca în viitorul apropiat să poată vernisa imagini cu Bihorul de sus.

"Mulţumesc Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice că mi-a găzduit această expoziţie fotografică. Mă bucur că pot să expun în acest loc, Turnul Primăriei fiind primul punct de informare turistică creat în Oradea după 1989. Aş dori ca lumea să mă ţină minte ca artistul care face poze din aer", a mai spus artistul fotograf.

Prezentă la eveniment, Ramona Novicov, critic de artă, a spus că fotograful "uimeşte de fiecare dată prin ingeniozitatea şi perspectiva fotografiilor, dar şi prin curajul lui de a privi lucrurile altfel".

Fotografiile pot fi văzute, gratuit, de orice orădean, până pe 30 martie, în turnul Primăriei între orele 12 şi 16. Totodată, fotografiile tipărite pe pânză pot fi şi cumpărate, la preţuri între 100 şi 300 de lei.