Klaus Iohannis şi Victor Ponta au avut luni o primă întâlnire la Cotroceni. Discuţiile dintre cei doi au durat aproximativ o oră şi au avut loc "tete-a-tete", scrie Mediafax. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, duminică, într-o postare pe contul său de Facebook, că l-a invitat luni, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o întâlnire la care se vor discuta priorităţiile guvernării, actualitatea politico-economică şi perspectivele colaborării instituţionale între preşedinţie şi guvern.

Şi premierul Victor Ponta a confirmat că se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, spunând că este o primă întâlnire instituţională care poate demonstra, după 10 ani, ce important este ca preşedintele şi premierul să colaboreze pentru binele public.

"Mâine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima întâlnire instituţională cu preşedintele Iohannis. După 10 ani putem în sfârşit să demonstrăm românilor ce important şi benefic este ca preşedintele şi premierul să colaboreze pt binele public. Toţi cetăţenii care ne-au numit în funcţiile noastre vor avea de câştigat", a afirmat Ponta pe Facebook.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, pe Facebook, că va oferi prima decoraţie a mandatului său.

"Astăzi, 22 decembrie, la 25 de ani de la prăbuşirea dictaturii comuniste, voi conferi prima decoraţie din mandatul meu de Preşedinte al României. Am decis să acord cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, domnului Octav Bjoza, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, pentru sacrificiul şi curajul de care el şi oameni ca el au dat dovadă în vremea dictaturii şi pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului. Ceremonia de decorare va avea loc începând cu ora 16.00 în Sala Unirii a Palatului Cotroceni", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis.