Inaugurat chiar în această săptămână, traseul turistic din comuna Drăgești, care duce la peșterile Stracoș și Tășad, a fost „deschis” și de echipajele Salvamont-Salvaspeo Bihor, care vineri au avut prima intervenție în zonă.

Un motociclist a avut nevoie de ajutorul echipajelor de urgență, după ce motorul i-a căzut peste picior și s-a ales cu o fractură de tibie.

Potrivit șefului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, incidentul s-a petrecut în apropierea punctului de belvedere de la Peștera Stracoș. „Victima făcea parte dintr-un grup de motocicliști, dar n-a suferit un accident, ci, din câte am înțeles, când era dat jos de pe motor, vehiculul i-a căzut pe picior”, a declarat Pinter pentru BIHOREANUL.

Prietenii bărbatului au cerut ajutorul echipajelor de urgență. „N-a fost deloc o intervenție grea, colegii au putut ajunge în apropiere cu mașina. Victima a fost imobilizată și izolată termic, transportată cu mașina și predată echipajului SMURD”, a mai spus Pinter. Bărbatul a fost apoi dus la spitalul din Oradea.

Traseul turistic din Drăgești, lung de cinci kilometri, a fost inaugurat marți, fiind amenajat de primăria locală, CJ Bihor și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Cu o dificultate redusă, traseul este accesibil la pas, chiar și pentru familii cu copii, care își pot lăsa mașinile într-o parcare de pe DN 767B, șosea ce duce spre Tășad.

În această drumeție, doritorii văd intrarea în peștera Tășad, care în interior este accesibilă doar speologilor, și peștera Stracoș, care începând din acest weekend poate fi vizitată. Noua provocare turistică din Bihor mai include două puncte de belvedere, un traseu de via ferrata și un pod suspendat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!