Plănuit încă de acum câţiva ani, dar fără alocarea finanţării necesare din partea Consiliului Judeţean Bihor, noul pod peste Crişul Repede care leagă comunele Bulz şi Bratca pe drumul judeţean DJ 108I, început în prima lună a acestui an, este aproape gata.

ncepute în 11 ianuarie 2021, lucrările la podul peste râul Crişul Repede din localitatea Bulz sunt aproape finalizate. A fost turnat asfaltul, iar acum urmează montarea balustradelor de protecţie pentru pietoni şi realizarea marcajelor rutiere. În cursul lunii august, după recepţia lucrărilor, podul va fi deschis circulaţiei", a anunţat Consiliul Judeţean Bihor printr-un comunicat dat publicităţii luni.

"Mulţumesc constructorilor şi echipei tehnice din Consiliul Judeţean pentru terminarea lucrărilor într-un timp scurt. Conform contractului, lucrările ar fi trebuit finalizate în primăvara anului viitor", a transmis preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Podul are o lungime totală de 52,40 metri, cu două benzi de circulaţie având o lăţime totală de 6,00 metri, şi două trotuare de 1,25 metri. Acesta este alcătuit din două deschideri de câte 24,00, culeele fiind fundate pe coloane forate, armate.

Firma care execută lucrările la noul pod este SC Dacia Faber SRL, din Cluj Napoca, valoarea contractului de proiectare şi execuţie fiind de 5,086 milioane lei, cu TVA inclus.

Pe drumul judeţean DJ 108I Bratca - Bulz, la intersecţia cu DJ 108K Bulz - Remeţi, circulaţia peste râul Crişul Repede se realiza pe un pod cu o lungime de 74 de metri construit în anul 1996, cu o singură bandă de circulaţie, de 3,75 m lăţime, într-o stare avansată de degradare.

Noul pod din Bulz este primul obiectiv "marca Bolojan" după ce fostul primar al Oradiei a devenit preşedintele CJ Bihor, sursa de finanţare fiind o parte din economiile făcute după restructurarea personalului instituţiei.