Prima licitaţie de artă din Oradea se va ţine, vineri, 19 septembrie, la Casa de licitaţii "Prinţesa Anastasia" din strada Vasile Alecsandri. Potrivit organizatorilor, iubitorii de artă vor avea de ales între peste 150 de obiecte: tablouri, bijuterii, piese de mobilier, artă decorativă şi instrumente muzicale.

Evenimentul este programat de la ora 18, iar cei care doresc să participe trebuie să se înscrie completând un formular de înscriere, pe care-l pot găsi la sediul din strada Vasile Alecsandri nr. 4 şi pe site-ul oficial al casei de licitaţii printesaanastasia.ro. Tot aici, pot să vadă lista completă a obiectelor licitate.

Printre tablourile înscrise se numără şi unele semnate de Victor Brauner, Gheorghe Petraşcu, Kristofy Eniko, Deak Arpad şi Corneliu Baba. Preţurile de pornire în cazul fiecăruia dintre obiectele licitate a fost stabilit, în urma unor expertize, de evaluatorii acreditaţi ai organizatorilor. Potrivit managerului Foris Sandor Gyorgy, cel mai mic preţ de pornire este de 400 euro, iar cele mai mari preţuri de pornire depăşesc 6.000 euro.

"Vom avea comisari de licitaţie, muzică live interpretată la pian, precum şi posibilitatea licitării prin telefon de către doritorii care s-au înscris în prealabil pentru această acţiune", a mai spus Foris.

Casa de licitaţii "Prinţesa Anastasia", prima de acest fel din Oradea, s-a deschis oficial în luna iunie, odată cu o galerie de artă. De atunci, colecţionarii au putut să prezinte, spre vânzare, aproape orice fel de obiecte de artă. O parte dintre acestea se regăsesc în catalogul licitaţiei programate pe 19 septembrie. În această săptămână, la parterul casei se va deschide şi o cafenea de artă.

Citeşte mai multe pe acest subiect: Artă de vânzare: Un orădean pasionat deschide prima casă de licitaţii de artă din oraş