Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri că, odată ajuns la guvernare, partidul său va desființa ajutoarele sociale pentru toate persoanele apte de muncă, deși aceasta este „o măsură nepopulară”, arătând totodată că, în schimb, va reduce taxarea muncii pentru a o încuraja.

„În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5.000 de lei (n.r. – din salariu) reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii”, a spus George Simion, citat de news.ro, cu ocazia unui eveniment denumit Summitul Antreprenorilor Români.

„Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii şi nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect şi predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii nişte adevăruri incomode şi ne-am asumat nişte lucruri care sunt greu de asumat. O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali care sunt sănătoşi şi care pot fi angajaţi în câmpul muncii”, a spus liderul AUR.

George Simion a criticat, în context, faptul că o mare problemă a antreprenorilor români, pe lângă fiscalitatea aplicată muncii și excesele instituțiilor de control, „este exact forţa de muncă”, el arătând că România importă forță de muncă din Asia și pentru că în țară nu mai sunt oameni care să vrea să muncească.

”Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent, pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi. Şi ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi şi să plătim unora şi altora să stea la birt toată ziua şi să susţină primarul galben sau primarul roşu. E timpul să oprim aceste practici şi cineva trebuie să spună cu subiect şi predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci”, a declarat preşedintele AUR.

De precizat că liderul AUR a făcut aceste declarații arătând că măsurile pe care le va lua fac parte din programul de guvernare al partidului, ele având, așadar, și menirea de a crește „prețul acțiunilor” formațiunii care, potrivit celui mai recent sondaj, dat publicității de INSCOP la începutul acestei luni, era clasat pe locul III în intențiile de vot ale românilor, cu un scor de 19,5%, după PNL (pe locul II, cu 20,1%) și PSD (pe locul I, cu 30,2%).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!