Medicul Florian Bodog, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea, a anunţat că, în noptea de luni spre marţi, patru echipe de medici de la Oradea, Cluj, Târgu Mureş şi Bucureşti au prelevat organele unei femei în vârstă de 40 de ani din judeţul Bihor, ale cărei rude şi-au dat acceptul ca moartea femeii să salveze alte vieţi.

„Prelevarea a avut loc de la ora 1 până la 8. Este vorba de o femeie de 40 de ani cu accident vascular cerebral, în moarte clinică", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Bodog.

Potrivit directorului, medicii au recoltat inima, care a plecat la Târgu Mureş, ficatul şi corneea, care au plecat la Bucureşti, iar rinichii au fost transportaţi la Cluj.

„A fost pentru prima oară când la Oradea s-a recoltat şi piele. S-a recoltat o cantitate importantă de piele, care a plecat la Clinica de Chirurgie plastică şi reconstructivă pediatrică Grigore Alexandrescu din Bucureşti", a mai spus Bodog.

A fost cea de-a doua operaţie de prelevare de organe petrecută anul acesta la Oradea, iar prin moartea femeii vor fi salvate cel puţin 6 persoane.