Prima pistă de pump track din Oradea a fost inaugurată, joi, în apropierea magazinului Jumbo din Calea Aradului, unde, de acum, orădenii cu biciclete, trotinete, role sau skateboard-uri vor putea să o folosească gratuit.

Pista cu curbe și denivelări are 93 de metri lungime și o pot folosi în același timp 9 sau 10 persoane. „Circuitul a fost realizat din fibră de sticlă și panouri stratificate din lemn și a costat peste 55.000 de euro”, a explicat, la inaugurare, Bogdan Zgura, reprezentant al firmei Hornbach, care a finanțat proiectul și care va deschide un magazin în Oradea pe 30 septembrie.

Circuitul este special creat pentru bicicliști (inclusiv pentru amatorii de BMX sau dirtbike), skateri, dar și pentru cei care folosesc trotinetele, rolele ori alte vehicule nemotorizate.

Pista va putea fi utilizată inclusiv în sezonul rece, datorită fibrei de sticlă care nu îngheață.

„Prin Direcția Tehnică a Primăriei am amenajat accesul la această pistă și pot să spun că eu, pentru că am testat personal pista, cred va fi foarte folosită de orădeni”, a spus viceprimarul Florin Birta, prezent la eveniment. Acesta a amintit și că municipalitatea va amenaja, până la finalul anului viitor, încă trei piste de pumptrack în Oradea: în parcul Salca, în parcul 1 Decembrie și în zona Sovata.

Câțiva tineri din echipa Zarox Pumpyard (firma care a construit pista) din județul Mureș, au testat apoi circuitul cu un Mountain Bike, un BMX și un skateboard.

„Circuitul este dedicat tuturor, indiferent de vârstă. Din câte am observat eu, nu alunecă și se curăță ușor”, a spus Mihai Fărcaș, unul dintre tineri. 

După demonstrații și trei copii orădeni au mers pentru prima dată pe o astfel de pistă, cu bicicleta și cu o trotinetă.

Circuitul va rămâne la dispoziția doritorilor în apropierea parcării de la magazinul Jumbo și va putea fi folosit gratuit. Atenție, însă, purtarea căștii de protecție este obligatorie.

În România mai există doar trei piste de acest fel, amenajate tot de Zarox Pumpyard.