Prima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului (sesiunea august - septembrie 2020) - la Limba și literatura română - s-a desfășurat, luni, fără incidente în Bihor.

Nimeni nu a fost eliminat și nu s-au înregistrat candidați cu temperatura de peste 37,3 grade Celsius, însă 87 de absolvenți nu s-au prezentat la examen, după cum informează un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean. Concret, la examenul de luni au participat 371 de candidați dintre cei 458 înscriși.

Subiectele și baremul de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Marți, 25 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, miercuri - proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 27 august, proba la Limba și literatura maternă.

„Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, arată ISJ.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc miercuri, 2 septembrie (până la ora 12:00), iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi, între orele 14 și 20.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

Rezultatele finale, de după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

În Bihor, s-au înscris pentru această sesiune 1.273 de candidaţi, dintre care 746 provin din promoţia 2019-2020, iar 527 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.