Pneumologul Flavia Groşan a avut, luni seară, prima reacţie publică după audierea sa la Colegiul Medicilor Bihor, care a stabilit să nu trebuie sancţionată pentru discursul controversat din ultimele zile din spaţiul public.

Într-un mesaj distribuit pe Facebook, aceasta le-a mulţumit susţinătorilor săi şi a spus că ceea ce s-a întâmplat la audiere "a fost o chestie elegantă, între colegi".

"Prieteni, am scăpat. Am intrat cu lacrimi în ochi la comisie şi am ieşit cu lacrimi în ochi. Mi-aţi transmis o emoţie ieşită din comun. Interviul a fost o chestie elegantă, între colegi. Cu unii mă ştiu de foarte mult timp. Am spus ceea ce dumneavoastră ştiţi de la mine de un an. Nu vă fie frică. Mergem înainte", a scris Flavia Groşan pe contul ei de Facebook, transmiţându-le: "Aţi fost fenomenali. Vă iubesc".

„Doamne, ţine-mi ţiglele pe casă”

Tot în cursul serii, doctoriţa a revenit, adresându-li-se prietenilor ei virtuali să nu îi strice "zenul" şi să nu îi trimită linkuri din presa locală sau de ala alţi "trubaduri la care le stau în gât".

"Prieteni, nu-mi trimiteţi link-uri din presa locală sau alţi câţiva trubaduri la care le stau în gât. Nu-mi stricaţi zenul. Astăzi a fost ziua noastră şi să ne bucurăm de ea. P.S. Şi o să vă mai spun ceva, ce vă spun de fiecare dată. Doamne, ţine-mi ţiglele pe casă, pentru că dacă nu fac bine, măcar sa nu fac rău. Amin".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, doctoriţa Flavia Groşan a fost audiată luni la Colegiul Medicilor Bihor, pentru a explica declaraţiile controversate făcute în ultimele zile în spaţiul public, pneumologul afirmând că infecţia cu Covid este o "pneumonie atipică" pentru care ar fi găsit un tratament secret şi ieftin şi susţinând că a vindecat peste 1.000 de oameni fără niciun rateu, în vreme ce medicii din spitale îşi omoară pacienţii.

„Autosesizarea s-a terminat azi"

După audiere, preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat, că dr. Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune, nici măcar pentru declaraţiile prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.

"În concluzie, aceasta (n.r. - dr. Flavia Groşan) nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi", a spus Pantiş, adăugând că "doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum", precizând însă că, potrivit spuselor doctoriţei Groşan, "toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital".

"A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice", a spus Carmen Pantiş, remarcând şi ea, în repetate rânduri, "eleganţa"...

Pantiş a adăugat că din discuţii, la care ea personal nu a participat, a reieşit că "doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum", precizând însă că, potrivit spuselor doctoriţei Groşan, "toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital".