Rezultatele primei repartizări computerizate a absolvenţilor de gimnaziu la liceu au fost publicate marţi dimineaţă pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Conform informaţiilro de pe site-ul admitere.edu.ro, doar 6 elevi bihoreni nu au fost distribuiţi niciunui liceu. Cel mai probabil, aceştia nu şi-au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere, astfel că, dacă au avut medii prea mici pentru opţiunile lor, nu au fost redistribuiţi nicăieri. Ei se vor putea înscrie, însă, alături de cei care nu s-au înscris defel la prima sesiune de admitere, în cea de-a doua repartizare computerizată. Înscrierile încep chiar miercuri, 17 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 1 august.

Absolvenţii de gimnaziu vor avea de unde alege, căci multe din liceele şi colegiile din Bihor au rămas cu locuri libere.

În timp ce colegiile tehnice ori grupurile şcolare nu şi-au umplut clasele, la şcolile cu prestigiu din Oradea a fost înghesuială. Dovadă stau chiar ultimele medii cu care s-au intrat în aceste licee. De pildă, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, ultima medie de admitere la profilul Ştiinţe ale Naturii a fost 9,7, în timp ce la acelaşi profil, dar la CN Emanuil Gojdu, ultima medie a fost 9,69. Clasamentul şcolilor căutate de elevii bihoreni e completat de Liceul Teologic Baptist Emanuel, unde ultima medie de admitere la clasa de Matematică-Informatică a fost 9,44.

La polul opus, cu cele mai mici medii s-a intrat la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi, unde ultima medie de admitere la clasa de Mecanică este 3,58, ori Liceul Tehnologic Horea din Marghita, unde la profilul Industrie textilă şi pielărie s-a intrat şi cu media 3,66.