Dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, a anunţat că sâmbătă dimineaţă un echipaj a fost solicitat să intervină în municipiul Oradea, unde un om a fost găsit mort.

"Este vorba despre un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a fost găsit în spatele fostului cinematograf Crişana, de pe strada Republicii, iar colega mea nu a mai putut face nimic pentru el. Era îngheţat bocnă, nu se ştie de cât timp zăcea acolo, pentru că era un loc ferit. Se pare că a decedat din cauza frigului, dar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite de Medicina Legală", a declarat Boţcău pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, este primul caz de hipotermie înregistrat în acest sezon în Oradea. Cel mai probabil victima era un om fără adăpost, fiind găsit în apropierea unui garaj în care se adăpostesc homeleşii, iar înjurul său au fost găsite mai multe haine şi cartoane.

Un echipaj al poliţiştilor s-a deplasat la faţa locului, pentru a încerca să determine dacă omul a căzut victimă unor agresiuni. "Pe corpul victimei nu au fost observate urme vizibile de violenţă, cel mai probabil decesul producându-se pe fondul hipotermiei. În cauză nu există suspiciuni de omor", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.