După ce vineri a pierdut cu 69-82, sâmbătă, spre bucuria fanilor, echipa orădeană de baschet masculin CSM Universitatea și-a luat revanșa și s-a impus în fața campioanei Ungariei, Szolnok Olaj KK, cu scorul de 73-67, în cel de-al doilea meci amical pe care cele două formații l-au disputat în acest sfârșit de săptămână la Arena Antonio Alexe.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul și de această dată cu Franklin, Mandache, Barnette, Lucic și Țîbîrnă. Maghiarii însă au fost cei care au început mai bine partida, datorită jocului de tranziție și a prezenței la recuperare ofensivă. După ce Cristian Achim a cerut timp de odihnă la jumătatea primului sfert, la scorul de 7-11, orădenii au revenit pe tabelă, și prin contribuția lui Pașca, acesta înscriind de la distanță de două ori. Totuși, experiența și omogenitatea maghiarilor și-a spus cuvântul, astfel că primele zece minute s-au înscheiat în avantajul celor de la Szolnok, cu scorul de 22-18.

Sfertul II a fost cel mai echilibrat, echipele mergând cap la cap, cu 16 puncte înscrise de orădeni și 18 de maghiari. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 40-34 în favoarea campioanei Ungariei.

Debutul părții secunde a jocului a fost foarte bun, elevii antrenorului Cristian Achim marcând zece puncte consecutiv, fără să primească vreunul, astfel s-a ajuns ca în minutul 24 CSM Universitatea să conducă cu 44-40. Partea a doua a sfertului III nu a mai putut fi gestionată așa de bine însă, iar maghiarii au revenit la timonă și înaintea ultimului sfert s-a intrat cu scorul de 58-51 pentru Szolnok.

Sfertul IV, ultimele zece minute însă au fost cele mai bune pentru orădeni, care au preluat din nou conducerea cu trei minute înainte de final, cu scorul de 63-62, iar de aici au gestionat foarte bine finalul și chiar s-au distanțat în ultimul minut, câștigând la o diferență de șase puncte, cu 73-67.

Principalii marcatori de la CSM U Oradea au fost în acest joc Lucic, autor a 14 puncte, Mandache, cu 11 puncte, Barnette, Franklin, Markovic, Pașca și Țîbîrnă, fiecare autor a câte 8 puncte.
De la Szolnok s-au remarcat în special Green, cu 17 puncte, Borisov, cu 16 puncte și Craft, autor a 11 puncte.

CSM nu l-a băgat în teren pe Nemanja Barac, el resimțind dureri la spate. De cealaltă parte a absentat David Vojvoda, unul dintre principalii marcatori din jocul de vineri.

Pentru CSM U Oradea urmează la sfârșitul săptămânii viitoare, tot la Arena Antonio Alexe, cea de-a VI-a ediție a Memorialului Antonio Alexe, unde vor participa echipele: MZT Skopje, Inter Bratislava și Alba Fehervar.