Cea de-a doua echipă de baschet masculin seniori a oraşului, CSM U II Oradea, a obţinut prima victorie din Liga I (Divizia B). Orădenii au depăşit Gaz Metan II Mediaş cu scorul de 97-67, într-un meci desfăşurat duminică la Arena Antonio Alexe.

Cu Horia Hora, Ştefan Varga şi Sergiu Pop în garnitura de start, echipa orădeană s-a desprins la 28-18 pe parcursul primelor zece minute de joc. A urmat o perioadă de joc în care oaspeţii au echilibrat situaţia, însă CSM-ul a terminat repriza în avantaj, scor 47-39.

Sfertul al III-lea a scos la rampă productivitatea lui Sergiu Pop în spaţiul de trei secunde, acesta marcând şi recuperând cu generozitate. În această perioadă de joc s-a consemnat un parţial de 29-2 în favoarea bihorenilor, aceştia controlând avantajul pentru un succes la diferenţă de 30 puncte.

Sergiu Pop a totalizat 36 puncte, fiind principalul realizator al echipei. Ceilalţi marcatori ai CSM-ului au fost: Bojani - 17 puncte, Varga - 15, Gorcea - 11, Mihalcea - 7, Hora - 6, Zăpodeanu şi Popa câte 2, Lung 1 punct. Au mai jucat: Anor, Hulea şi Mesaros.

De cealaltă parte principalii realizatori au fost: Agîrbicean - 22 puncte şi Popşor - 19 puncte.

De precizat faptul că CSM-U II Oradea a suferit înfrângeri pe linie în prima fază a campionatului. În schimb, cea de-a II-a fază a demarat cu prima victorie stagională.

În această fază, de recalificare, formaţia pregătită de către Alin Cureş se află în competiţie cu U BT II Cluj, BC II Timişoara, CSU Atlassib II Sibiu, SCM U II Craiova şi Gaz Metan II Mediaş. Prima clasată în această fază se va califica la turneul final al echipelor satelit.

Pe de altă parte, prima echipă de baschet masculin a clubului CSM va disputa următorul joc din campionat la finele acestei săptămânii, când "roş-albaştrii" se vor deplasa la Târgu-Jiu, pentru dificilul joc cu Energia din localitate.

Meciul va conta pentru etapa a XX-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale şi se va desfăşura duminică, cu începere de la ora 20:00. Partida va fi transmisă în direct la Digi Sport.