Ştefan Ionel Robert, primarul unei comune Ilfovene, a fost reţinut joi seara de poliţişti, alături de alte două persoane, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunile de act sexual cu un minor, viol şi şantaj. Victima? O fetiţă care la vremea producerii agresiunilor avea 12 ani şi a rămas însărcinată. 

Primar ales din partea PNL, Ştefan Ionel Robert conduce comuna Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov. Joi dimineaţa, relatează Hotnews.ro, Ştefan Ionel Robert a fost ridicat de anchetatori şi dus la audieri alături de alte patru persoane în acest dosar.

După audieri, anchetatorii au decis să reţină pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi comis oribilele fapte, între care şi primarul din Ştefăneştii de Jos. "În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au reţinut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", a transmis joi seară Poliţia Ilfov.

Mai multe site-uri de ştiri de la nivel central precizează, citând surse judiciare, că primarul Ştefan Ionel Robert ar fi vizat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. 

Joi seara, edilul a fost scos în cătuşe din sediul Poliţiei Ilfov. În faţa presei, el a susţinut că este nevinovat. "Nu fac niciun comentariu, e un dosar în cercetare. Nu e nimic adevărat, sunt repercusiunile mele politice şi atât", a spus primarul.

(sursa video: Cristian Pantazi)

Faptele au avut loc în perioada 2017-2018 şi ar fi început când victima avea 12 ani. Fata a rămas însărcinată şi a născut când avea vârsta de 13 ani, a afirmat pentru Hotnews.ro prim-procurorul adjunct al Parchetul Judecătoriei Buftea, Marius Romaş. Acum, fata are 15 ani.

Ştefan Ionel Robert este primar PNL al comunei Ştefăneştii de Jos din anul 2016. La alegerile din 2020, el a câştigat un nou mandat. La acelaşi scrutin, el a fost acuzat de agresiune în secţia de votare. Poliţiştii au stabilit atunci că a fost vorba, de fapt, de o ceartă.