După câteva luni în care a reuşit să colaboreze cu consilierii locali, primarul independent din Marghita, Marcel Sas-Adăscăliţii, se vede acum faultat din toate direcţiile.

Economiile făcute după restructurarea a 28 de posturi din Primărie şi reducerea cu 10% a tuturor salariilor sunt compromise după ce consilierii au votat săptămâna trecută reducerea impozitelor pe clădirile nerezidenţiale din oraş.

Primarul propusese menţinerea lor la nivelul de anul trecut, oricum mai mic decât în alte oraşe din judeţ, dar consilierii din toate cele trei partide, PSD, UDMR şi PNL, au considerat că magazinele şi alte firme din oraş merită ajutate, aşa că le-au redus impozitele, provocând un minus de circa 35.000 euro în bugetul local.

Mai mult, în aceeaşi şedinţă, aleşii marghitenilor au trântit altă propunere a primarului, de a forma o comisie mixtă care să facă un control la Spitalul Municipal Dr. Mircea Pop.

Pe motiv că spitalul a fost "călcat" în ultimul an de mai multe instituţii, consilierii au zis că nu mai trebuie să facă verificări şi Primăria, aşa că, tot în unanimitate, au respins proiectul. Arătându-i primarului că o fi el politic independent, dar totuşi depinde de ei.