Primarul comunei Urecheşti, judeţul Vrancea, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, într-un dosar în care se fac cercetări privind incendierea unor ferme. Edilul este acuzat că ar fi contribuit la incendiere din dorinţa de răzbunare.

Motivul? Un conflict politic, după cum anunţă agenţia de ştiri Mediafax.

Potrivit sursei citate, edilul, pe numele său Nistor Bratosin, a fost audiat, miercuri, timp de câteva ore, în dosarul incendierii a două microferme din comuna Urecheşti, judeţul Vrancea.

Cele două ferme au ars la sfârşitul anului trecut, în comuna Urecheşti, în interval de două săptămâni. Gospodăriile au fost distruse, iar zeci de animale, vaci, capre, oi, porci, au murit. 

Proprietarii, membri PSD, reclamau atunci că au fost ameninţaţi de mai multe ori, la mijloc fiind conflicte politice între edil şi o altă persoană.

Pompierii care au cercetat cauzele producerii incendiilor au stabilit că sursa de aprindere a fost folosită în mod intenţionat pentru a genera incendiul, astfel că poliţia a început o anchetă.

La finalul audierilor de miercuri, primarul Nistor Bratosin a fost reţinut pentru 24 de ore, arată agenţia de ştiri, citând surse judiciare.

Adevarul.ro notează că Nistor Bratosin este primar al comunei Urecheşti din anul 2012 şi este membru PNL.