Ca peste tot, şi în zona Beiuşului o mână spală pe alta. Ba chiar te scoate şi din şanţ, la o adică. Au constatat-o cu uşurare Gheorghe Bota, primarul PDL-ist din Rieni, şi Sorin Degău, edilul portocaliu din Bunteşti, care - după cum a aflat Bihorel - au scăpat teferi şi nepătaţi în urma unei aventuri rutiere.

Cei doi au făcut-o lată la o chermeză şi, mai galant din fire, Bota s-a oferit să-l conducă cu maşina până acasă pe colegul din Bunteşti. Însă, beat turtă, a pierdut controlul volanului şi s-au dat cu maşina peste cap până au ajuns în şanţ.

Norocul lor a fost că edilul e prieten la cataramă cu poliţistul şef din Beiuş, Remus Indrei, care a îngropat, zice-se, povestea atât de adânc încât nu a mai apărut nici măcar pe buletinul de evenimente al Poliţiei Bihor, darămite în vreun dosar penal deschis pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Asta doar până acum, când a aflat Bihorel. Oricum, având în vedere că tărăşenia datează din primăvară, de atunci cei doi s-au trezit, sigur, din beţie.