Primăria Oradea a anunţat că a achiziţionat opt ansambluri, compuse din câte o masă şi două bănci, pentru ca orădenii să poată juca şah în parcuri. "Practic este vorba de mese lângă care sunt amplasate câte două bănci din lemn, iar deasupra, pe mese, zilele acestea vor fi montate tăbliţe de şah. Piesele au sosit astăzi (n.r. vineri)", a explicat Petri Csilla, de la Biroul de Relaţii cu Presa al Primăriei orădene.

Ansamblurile au fost amplasate în parcurile 1 Decembrie, 22 Decembrie, Brătianu şi Petofi, din municipiu, valoarea totală a contractului de achiziţie fiind de 2870 de euro cu TVA.

Piesele au fost achiziţionate de la societatea SC Rainbow Company Production, o firmă protejată, "unicul importator pentru România a profilelor reciclabile din care au fost produse componentele ansamblului".

"În conformitate cu Legea 448/2006, autorităţile publice pot să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată bugetului de stat. Menţionăm că ansamblurile achiziţionate de municipalitate nu necesită niciun fel de operaţiuni sau materiale de întreţinere şi au o durată de viaţă foarte mare (garanţia pentru ele este de 10 ani)", se precizează într-un comunicat al Primăriei.