Orădenii "pasionaţi" de vandalism ar trebui să se gândească de două ori înainte de a distruge ceva în Parcul Liniştii. Primăria Oradea a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că a angajat o firmă care să păzească parcul întins pe 4,8 hectare.

Firma Pază şi Protecţie Bihor, deţinută de Consiliul Judeţean Bihor, a încheiat un contract cu Primăria pentru o perioadă de 5 luni, în valoare de 54.000 de lei, prin care se obligă să asigure non-stop, prin două posturi de pază, serviciul de pază şi control acces pentru această zonă verde.

Contractarea unei firme de pază s-a făcut din dorinţa de a proteja mobilierul urban şi elementele de decor ale parcului de actele de vandalism.

Şi Parcul Padiş, amenajat tot anul trecut, la fel ca Liniştii, are bodyguarzi angajaţi, tot prin firma Pază şi Protecţie Bihor. Fiind mai mic ca dimensiuni, de circa un hectar, Parcul Padişului are doar un post de pază, valoarea contractului încheiat între firmă şi municipalitate în august anul trecut fiind de 54.000 de lei, pentru 10 luni.