Municipalitatea a început luni etapa de primăvară a acţiunii de deratizare în zonele publice şi spaţiile verzi. Până pe 12 aprilie vor fi tratate cu raticide parcurile, scuarurile, malurile Crişului Repede, malurile pârâului Peţa, ale pârâului Adona şi ale pârâului Sălbatec, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Suprafaţa licitată, de 1.300.320 de metri pătraţi, a fost împărţită în două sectoare pentru o mai mare eficienţă a lucrărilor de deratizare. În zonele tratate populaţia va fi avertizată prin fluturaşi pe care va scrie "Teren otrăvit", amplasaţi la vedere. Municipalitatea a mai anunţat că în lucrarea de deratizare se vor folosi "raticidele TIMRAT, RATIDION PASTA şi FURAT PASTA, cu grupa III de toxicitate, substanţe avizate pentru profilaxia sanitar- umană". Momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale.

Primăria mai atrage atenţia orădenilor asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În cazul unei indigestii accidentale, le este recomandat să solicite imediat sfatul medicului.