Firma angajată de Primărie să facă plantările de primăvară a început munca. Aquaplant, societatea câştigătoare a licitaţiei organizate în acest sens, a pregătit terenul în Bulevardul Dacia, primul loc din oraş unde va sădi arbori.

"În total s-au achiziţionat 188 de arbori la preţul de 196.976 lei (fără TVA). Perioada campaniei de primăvară derulată de Primăria Oradea este 15 martie - 15  aprilie 2016", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Toţi arborii care vor fi plantaţi sunt prevăzuţi cu baloţi de pământ, au înălţimea de minimum 4 metri, circumferinţa de minimum 26 cm, iar coroana este formată pe cel puţin o treime din înălţime. Printre speciile de arbori se numără pruni şi peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, arţari şi frasini. Copacii vor fi sădiţi, printre altele, pe Bulevardul Dacia (tronson între str. Transilvania şi str. Podului), scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleuş, Parc Salca, Parc I. C. Brătianu, Parc Ion Păun Pincio.

"Spre deosebire de anii trecuţi, Primăria Oradea a solicitat prin caietul de sarcini ca udarea celor 188 de arbori să se facă de firma câştigătoare pe o perioadă de doi ani de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de plantare. Totodată, udarea se va face cu o frecvenţă de 3 ori /săptămână, cu excepţia zilelor când temperatura va fi mai mică de 5 grade sau a zilelor cu precipitaţii", a precizat Mircea Stejeran, şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.