Primele aparate de joacă achiziţionate de municipalitate au sosit miercuri la Oradea, urmând să fie montate în timp de o săptămână în câteva parcuri din oraş, au anunţat marţi reprezentanţii Primăriei.

Aparatele au fost fabricate în localitatea Breaza din judeţul Prahova de către firma Lavitex Prod, cea care a câştigat licitaţia organizată de Primărie în luna octombrie.

Achiziţia făcută de administraţia locală constă în două complexe multifuncţionale compuse din cinci tobogane, şapte complexe multifuncţionale formate din trei tobogane, nouă balansoare cu două locuri, nouă figurine pe arc şi nouă carusele de şase persoane.

Acestea urmează să fie amplasate în Parcul Seleuş, Parcul Sala Sporturilor, Parcul Magnoliei, Parcul Sfântul Apostol Andrei, Parcul Bălcescu, intersecţia străzii Grădinarilor cu Seleuş, strada Sovata, pe malul Crişului Repede, strada Matei Corvin şi strada Nistrului cu strada Gorunului.

Primul complex de joacă format din cinci tobogane şi două leagăne va fi montat miercuri în Parcul Seleuş. Primăria Oradea a plătit pentru cele 36 de aparate de joacă 264.705 lei, fătă TVA.