Într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local a revocat, marţi, cu unanimitate de voturi, hotărârea dată pe 20 iulie, potrivit căreia refuza preluarea programului "Cornul şi laptele" în şcoli.

"Luând în considerare faptul că, prin neimplicarea nici unei instituţii, ar fi afectaţi preşcolarii şi şcolarii, începând cu anul şcolar 2011 - 2012, acest program va fi derulat de către municipalitate", se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local.

Primăria încheiase încă de luni procedura de achiziţie a laptelui şi cornurilor, acestea fiind adjudecate de SC Sorilact (0,58 de lei fără TVA, pe produs), respectiv SC Dorbob (0,32 de lei fără TVA, pe produs). Ofertanţii pentru mere au fost descalificaţi, urmând ca procedura de negociere în acest caz să fie reluată.

Luni avut loc negocierea directă între reprezentanţii municipalităţii şi ofertanţii care s-au prezentat la procedura de negociere (fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare). "Scopul negocierii, care s-a făcut cu fiecare ofertant în parte, a fost acela de a obţine preţul unitar cel mai mic, urmărind cel mai bun raport calitate/preţ", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de reprezentanţii Primăriei.

Contractele cu firmele câştigătoare se vor încheia în cursul acestei săptămâni, urmând ca distribuţia produselor în şcolile cu clasele I-VIII şi în grădiniţele cu program normal să înceapă de săptămâna viitoare. "Cele două contracte se vor semna pentru o perioadă de trei luni până la finalizarea licitaţiei deschise cu publicare în SEAP", se mai arată în informarea municipalităţii.

În aceeaşi şedinţă de Consiliul Local s-a aprobat şi achiziţionarea directă a unei suprafeţe de teren necesară amenajării unui pasaj peste calea ferată industrială din zona fostei tăbăcării situate în Şoseaua Borşului prin compensarea valorii tranzacţiei cu impozitele neachitate de către proprietar. Totodată, aleşii locali şi-au dat acordul pe documentaţia unor proiecte europene, iniţiate de Direcţia Managment Proiecte cu Finanţare Europeană, din cadrul Primăriei.