Primarul Ilie Bolojan, însoţit de reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice a Primăriei, a ieşit, marţi, în teren pentru a premia cele mai frumoase trei spaţii verzi de la asociaţiile de proprietari din Oradea.

Acestea au fost alese în urma concursului "Spaţii verzi de care suntem mândri", organizat de Tuborg România şi de municipalitate, ca urmare a faptului că Oradea a câştigat titlul de "Capitala Verde a României", într-o proiect demarat de compania producătoare de bere.

Prima oprire a fost la Asociaţia Barierei 22 din cartierul Dragoş Vodă, aleasă de juriul concursului (format din reprezentanţi ai Primăriei şi ai Tuborg) drept cea mai frumoasă grădină de lângă bloc din oraş.

Spaţiul are o întindere de 660 mp şi de întreţinerea acestuia se ocupă mai mulţi locatari, însă în mare măsură munca este făcută de soţii Plugar, muncitori. Locul este imprejmuit de un gard viu, iar în interior au fost plantaţi arbuşti şi flori. Locatarii au ales chiar să pună o cruce în mijlocul mai multor flori.

Premiul, constând într-o maşină de tuns iarba, dar şi o diplomă şi o plăcuţă pe care scrie "Premiat cu locul 1 la concursul celor mai frumoase spaţii verzi orădene", a fost înmânat de edil preşedintei de asociaţie, Codruţa Hoduţ.

Ocupanţii locului II, locatarii Asociaţiei Aluminei 86, au fost premiaţi cu un echipament de udat spaţii verzi, un trimmer (o maşină de tuns mai mică) şi o diplomă. Spaţiul lor se întinde pe 500 de metri pătraţi, iar de întreţinerea lui se ocupă soţii Elisabeta şi Felix Binder.

Podiumul a fost completat de Asociaţia Sârguinţa de pe strada Dimitrie Cantemir. Premiul acordat locului trei a fost un trimmer, care a fost înmânat şefei de asociaţie, Floriţa Bot Pop. La administrarea spaţiului verde, de 300 mp, contribuie majoritatea locatarilor.

"Am dori ca premianţii să fie un exemplu de implicare şi pentru celelalte asociaţii", a spus primarul Ilie Bolojan, care i-a felicitat pe câştigători pentru dedicarea lor.

Pe lângă cele trei asociaţii, alte 10 urmează să fie recompensate cu premii speciale, contând în ustensile de grădinărit. În concursul "Spaţii verzi cu care ne mândrim" s-au înscris 26 de asociaţii. În evaluare, juriul a ţinut cont de întinderea spaţiului verde, întreţinerea şi aspectul acestuia.

Rareş Negruţ