Festivitatea de premiere a celor mai mari contribuabili la bugetul local în 2010 a avut loc luni la Hotel Ramada, ca de obicei, cu uşile închise. În cadrul evenimentului, primele 10 companii din top-ul contribuabililor au primit diplome de recunoştinţă din partea primarului Ilie Bolojan, dar şi a viceprimarilor Biro Rozalia şi Gheorghe Carp.

La cea de-a treia ediţie a festivităţii de premiere a participat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a primit o Diplomă de Excelenţă pentru sprijinul acordat la înfiinţarea Parcului Industrial Oradea şi susţinerea dezvoltării locale.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, topul anului trecut arată că cel mai mare contribuabil al bugetului a fost firma Plastor SA, care a vărsat în vistieria Primăriei 1.162.625 de lei. Următorii în top au fost Lotus Center, Omilos Oradea, RCS&RDS, Cetatea Nouă, Deme Macarale, Pelican Impex, Leonardo, Banca Transilvania - Sucursala Oradea şi Bihore SRL.

Reprezentanţii tuturor companiilor au primit diplome de recunoştinţă. Astfel de premii le-au fost oferite şi mai multor firme care au ajutat municipalitatea, făcând donaţii mai mari de 20.000 de euro în diverse proiecte ale Primăriei, în 2010. Pentru donaţiile lor în domeniul sanitar, al sportului sau în amenajarea de spaţii verzi din oraş, au fost premiate firmele RCS&RDS, Plastor, Luxten Lightning Group, Gavella Com, Galassini, Holcim şi Emsil Techtrans.

Diplomă de Recunoştinţă a primit şi compania Shinheung Electronics pentru cea mai mare investiţie din anul 2010 în Oradea, şi anume 25.000.000 de euro în fabrica de componente electronice din Parcul Industrial.