Primăria Oradea a primit acceptul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest în privinţa primirii finanţării pentru realizarea Complexului Wellness Termal Nymphaea Oradea, au anunţat joi reprezentanţii Primăriei Oradea, într-un comunicat.

Pentru realizarea proiectului, municipalitatea a solicitat suma de 6.980.129 de euro. "Conform adresei primite în data de 4 mai 2011 de la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, ca urmare a analizei proiectului tehnic aferent cererii de finaţare, proiectul "Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea Complexului Wellness Termal Nymphaea Oradea a fost acceptat pentru finanţare prin POR, următoarea etapă fiind cea de contractare", se arată în comunicatul trimis de municipalitate.

Cererea de finanţare pentru acest proiect a fost depusă la ADR Nord-Vest pe 23 noiembrie 2009. "Următorul pas pentru realizarea Complexului "Nymphaea" este efectuarea vizitei la faţa locului de către o delegaţie formată din reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. În urma raportului întocmit de aceştia, va fi întocmit şi semnat contractul de finanţare", se mai precizează în comunicat.

Complexul Wellness Termal "Nymphaea" va fi realizat prin modernizarea şi extinderea actualului Ştrand Municipal din oraş. Complexul va cuprinde două corpuri de clădiri, care vor adăposti zone de spa, fitness, bowling, dar şi vestiare, birouri. Prima clădire va fi împărţită în zone precum Family, Relax şi Aventura, care va avea 10 aqua tobogane. Cea de-a doua clădire a complexului va fi, potrivit proiectului, una comercială, care va găzdui spaţii de alimentaţie publică.

Totodată, complexul va avea şi şase bazine exterioare printre care şi unul de sărituri, dar şi unul care va avea şi funcţie de bazin-jacuzzi.

În apropierea complexului, vor fi amenajate locuri de odihnă, dar şi de sporturi în aer liber, precum teren de baschet cu nocturnă, două terenuri de volei şi trei alveole de tenis de masă.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) - Axa prioritară 5 - Dezvoltarea Durabilă şi promovarea turismului.