E clar: copacii Oradiei sunt sub supravegherea multor ochi. După ce Primăria a fost acuzată de unele voci că a tăiat zeci de copaci din Parcul Brătianu fără niciun motiv plauzibil, municipalitatea a făcut, miercuri, o precizare.

Conform unui comunicat al Primăriei, consilierii de specialitate ai Direcţiei Tehnice au constatat, la verificarea în teren, că în Parcul I. C. Brătianu 41 de copaci sunt uscaţi sau în curs de uscare, drept urmare au emis o autorizaţie de tăiere de arbori pentru RER Ecologic Service.

Muncitorii operatorului de salubritate au doborât, între 28 mai şi 12 iunie, 34 din aceşti copaci. "Menţionăm că 7 dintre cei 41 de arbori inventariaţi rămân în atenţia Direcţiei Tehnice în vederea tăierii acestora, dacă situaţia o va impune", se arată în informarea Primăriei. Arborii au fost tăiaţi la înălţimea de un metru de la pământ, pentru ca trunchiul şi rădăcina fiecărui pom să poată fi extrase ulterior de către utilajul specific.

Totodată, Primăria garantează că pe acelaşi amplasament şi pe altele din Oradea vor fi plantaţi 170 de copaci la următoarea campanie de plantări, respectându-se astfel prevederea că pentru fiecare copac tăiat să fie plantaţi alţi 5.