Municipalitatea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, organizarea unei licitaţii deschide pentru achiţionarea de arbori şi arbuşti ce vor fi folosiţi pentru a decora fâşiile de separare a sensurilor de circulaţie şi parcurile din oraş. Cei 1.206 de arbori şi arbuşti vor fi plantaţi pe Bulevardul Dacia, zona Dragoş Vodă, strada Sfântul Apostol Andrei şi intersecţia străzii Podului cu Bulevardul Dacia. Valoarea estimată a contractului este de 294.117,65 lei fără TVA.

Amenajarea acestor zone cu arbuşti, printre alţii din specia Prunus Laucerasus Caucasica, a fost contestată vehement de opoziţie, prin vocea secretarului general al PDL Bihor, Mircea Matei, care a declarat marţi că preţul ce urmează a fi pătit de Primărie este prea mare. "Am cules de pe internet oferte la 10-12 euro, faţă de 600 de lei cât se spune că va plăti Primăria pentru un arbore Prunus", a spus atunci Matei.

Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, a precizat, însă, că preţul arborilor e unul orientativ, că oricum diferă în funcţie de diametrul coroanei şi l-a invitat pe Matei să vină şi să liciteze cu o ofertă ieftină, dacă are asemenea variante.

Contestaţia lui Matei este combătută printr-un simplu calcul matematic ce relevă că, în medie, un copac va costa Primăria 240 de lei. Însă din costul licitat municipalitatea cere să se acopere şi plantarea şi întreţinerea arborelui timp de un an, întreţinere presupunând udarea zilnică, precum şi înlocuirea celor care nu se prind.

Termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitaţie este 29 martie, ora 14. Deschiderea ofertelor va avea loc o zi mai târziu, la ora 10, în sala mică a Primăriei. Anunţul privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă este postat şi pe siteul Primriei, www.oradea.ro.