Veste bună pentru studenții Universității din Oradea: căminele C1 și C2 din campusul studențesc vor fi reabilitate și camerele vor avea fiecare baie proprie.

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat proiectul în cea mai recentă ședință, în care a analizat 59 de proiecte, a anunțat luni Primăria Oradea.

„În momentul de față, căminele C1 și C2, amplasate în Campus I, au asigurate toate utilitățile necesare desfășurării activității, dar sunt vulnerabile la acțiunea apei, fiind infiltrații locale în zona de învelitori. Căminele au fost construite în anii 1967-1968, iar în anul 2016 s-au efectuat lucrări de termoizolație la corpul C1 și în anul 2020 la corpul C2”, a transmis municipalitatea.

Șantierul care va începe în curând va prevedea reconfigurarea spațiilor interioare, astfel încât în fiecare cameră să existe un grup sanitar, amenajarea a patru camere de la parter pentru persoane cu dizabilități și amenajarea unui balcon francez cu balustradă la fiecare cameră.

„De asemenea, se are în vedere realizarea unei platforme elevatoare în casa scării interioare, care va avea rolul de a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la sălile de lectură și activități”, a transmis Primăria.

Deocamdată, nu se știe din ce fonduri va finanța Universitatea din Oradea aceste lucrări.

În aceeași ședință din 11 aprilie, CMUAT a avizat favorabil proiectul care prevede eficientizarea energetică a Colegiului Național Emanuil Gojdu, investiție aprobată spre finanțare prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) și cu o valoare de 30,2 milioane lei.

Lucrările vor presupune reabilitarea termică a clădirii, modernizarea sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, modernizarea sistemului de climatizare, reabilitarea instalațiilor de iluminat și realizarea unor sisteme de management energetic integrat pentru clădiri și a unor sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald. Aceste intervenții se vor realiza asupra a trei corpuri de clădire: liceu, sală de sport, internat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!