Primăria Arad a hotărât să reducă cu două ore intervalul în care este pornit iluminatul public pe timp de noapte, ca o primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică, scrie Presshub.ro, citând Agerpres.

Decizia a fost luată, notează site-urile menționate, în contextul tendinţelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, pe fondul incertitudinilor legate de livrările de gaz rusesc la iarnă.

Viceprimarul Lazăr Faur a explicat miercuri, pentru Agerpres, că pornirea iluminatului stradal este amânată cu o oră şi se opreşte mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

„Deocamdată nu am considerat că suntem în situaţia de a lua alte măsuri, pentru că şi acestea ne vor aduce o economie de 10% din consumul de electricitate la iluminatul public”, a spus acesta. 

Edilii din Arad au în vedere și alte măsuri similare. „Am discutat despre ce vom face de la toamnă, când noaptea va fi mai lungă, iar consumul va fi inevitabil mai mare. Este posibil să adoptăm unele măsuri precum reducerea iluminatului arhitectural din oraş”, a spus Faur.

Viceprimarul a precizat, totodată, că în contextul scumpirii energiei Primăria Arad îşi îndreaptă atenţia către energia regenerabilă, având proiecte de instalare de panouri fotovoltaice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!