Viceprimarul Biro Rozalia a anunţat joi că, având în vedere menţinerea avertizărilor emise de meteorologi privind temperaturile scăzute din Oradea şi pentru a veni în întâmpinarea persoanelor fără adăpost sau a altor categorii de persone care nu îşi pot purta singure de grijă şi ar putea avea de suferit de pe urma temperaturilor extrem de reduse înregistrate în Oradea, administraţia locală a convocat un comandament de iarnă, care va funcţiona în permanenţă în perioada 3-12 februarie 2012.

În acest sens, Administraţia Socială Comunitară Oradea a întocmit un program potrivit căruia angajaţii instituţiei vor fi la dispoziţie 24 de ore din 24, prin rotaţie, la sediul instituţiei din str. Primăriei nr. 42.

Orădenii sunt îndemnaţi să sune la numerele de telefon de contact: 0259.441.677; 0259.431.333; 0359.465.434, până pe 12 februarie 2012, când temperaturile se vor mai "domoli".

"Rugăm cetăţenii care observă persoane cu sau fără adăpost, care ar putea avea de suferit din cauza temperaturilor scăzute, să sesizeze acest lucru la numerele de telefon menţionate, pentru a le putea oferi o mână de ajutor" , a spus viceprimarul Biro Rozalia.

Persoanele în cauză vor fi cazate în azilul de noapte de pe strada Gutenberg.