În această primăvară, în Oradea vor fi montate 350 de noi bănci de odihnă. Primăria a demarat procedura de achiziţie a acestora, anunţând că va cumpăra bănci cu lungimea de 1,8 m, lăţimea de 38 de centimetri şi înălţimea şezutului de 42 cm. Înălţimea băncii trebuie să fie de 79 cm.

"Băncile vor trebui să aibă profile metalice de oţel, zincate termic şi vopsite în câmp electrostatic. Totodată, elementele din lemn vor trebui să fie din esenţă tare (stejar), şlefuite şi tratate cu straturi de protecţie împotriva umidităţii şi razelor ultraviolete, cu două straturi de baiţ şi două de ceară", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Municipalitatea mai informează că noile bănci vor fi amplasate pe străzi din tot oraşul, precum Dacia, Bumbacului, Transilvaniei, Tuşnadului. De asemenea, vor fi montate şi în zonele unde se vor amenaja locuri de joacă pentru copii, precum Parcul Ghibu, str. Secarei (Oncea), str. Aluminei, str. Sovata, dar şi de-a lungul trotuarului de acces la pasajul de sub calea ferată care leagă b-dul Ştefan cel Mare şi str. Secarei.

Alte bănci vor fi puse în parcurile mari ale oraşului, precum 22 Decembrie ori I.C.Brătianu, pentru a le înlocui pe cele vandalizate.