Primăria Oradea a mai dat o lovitură FC Bihor. Astfel, după ce a ieşit în vară de la finanţarea clubului, fără să-şi mai onoreze partea de 350.000 lei, pe care trebuia s-o achite pentru partea a doua a anului 2014, municipalitatea percepe acum o taxă insuportabilă pentru folosirea Stadionului "Iuliu Bodola" şi a Bazei Sportive Motorul, de peste 10.000 euro lunar.

Mai exact, FC Bihor va trebui să plătească lunar Administraţiei Imobiliare Oradea suma de  32.000 lei + TVA pentru folosirea Stadionului "Iuliu Bodola" şi 8.000 lei + TVA pentru a folosi Baza Sportivă Motorul. După cum se precizează în informarea Primăriei, aceste taxe includ cheltuielile generate de întreţinerea bazelor.

Decizia vine după ce în iulie 2014 municipalitatea a renunţat la susţinerea financiară a clubului, neachitându-şi partea pe care pe care o mai avea de plătit pentru cea de-a doua jumătate a anului 2014, de 350.000 lei, conform angajamentului luat împreună cu Consiliul Judeţean.

Documentul, întocmit la momentul preluării clubului, prevedea că dacă una dintre cele două entităţi se retragere de la finanţare în timpul anului, totuşi mai continuă finanţarea până la finalul anului financiar, adică până la 31 decembrie.

La aflarea noii veşti, preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş, s-a arătat revoltat. "În loc ca Administraţia Imobiliară Oradea, ca persoană juridică, să vină în asociere cu noi, în locul Consiliului Local, ne pune această taxă insuportabilă şi greu de acceptat, acum, când am început să scoatem capul la suprafaţă. Se vede treaba că cineva ne dă cu cazmaua în cap din nou. Chiar nu înţeleg ce se doreşte. Am făcut demersuri inimaginabile, alături de Consiliul Judeţean, de a atrage oameni de bine ca să ne sprijine şi este păcat că nu suntem înţeleşi chiar de edilul acestui oraş. De la începutul acestui campionat totul s-a făcut transparent şi la vedere cu banii publici. Nu înseamnă că dacă te-ai supărat pe clubul fanion de fotbal al judeţului trebuie să se întâmple aceste greutăţi, în loc să fim ajutaţi, cum sunt şi celelalte sporturi", a declarat Nemeş, cu trimitere directă spre primarul Ilie Bolojan.

Nemeş a spus că nu înţelege atitudinea municipalităţii, arătând că taxa este de 20 de ori mai mare decât cea pe care o plătea clubul anterior pentru folosirea celor două baze sportive.

"Deşi nu am primit banii pe care trebuia să ni-i dea pentru partea a doua a anului 2014, cei 350.000 lei, noi nu i-am acţionat în instanţă. Ce să facem acum, să jucăm în faţa Primăriei?", s-a întrebat retoric preşedintele clubului.