Trecerea de pietoni de pe şoseaua de centură, de peste Bulevardul Dacia, va fi desfiinţată, urmând să fie înlocuită cu un acces pietonal. "În cursul săptămânii viitoare, municipalitatea va începe lucrările de realizare a unui acces pietonal, care va începe de la şoseaua de centură şi va coborî spre punctul de întoarcere a tramvaielor din capătul Bulevardului Dacia, respectiv spre staţia de tramvai de sub pasaj", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Primăriei.

Accesul pietonal va fi lung de 100 de metri şi va fi amenajat cu ziduri de sprijin şi balustradă pe ambele părţi, o parte a accesului fiind destinată persoanelor cu dizabilităţi.
Lucrările vor fi executate de firma Selina în baza contractul de reparaţii şi întreţinere străzi în municipiu.

Potrivit informării trimise de municipalitate, după ce accesul pietonal va fi realizat, trecerea de pietoni de pe şoseaua de centură, de la capătul podului peste Bulevardul Dacia spre Ştefan cel Mare va fi desfiinţată.

Primăria explică necesitatea desfiinţării trecerii de pietoni prin necesitatea fluidizării traficului pe şoseaua de centură, care este acum aglomerat din pricina lucrărilor care sunt efectuate la şoseaua de centură.