În corelare cu lucrările de întubare a Pârâului Adona, municipalitatea s-a angajat să amenajeze această zonă. Astfel că, în continuarea realizării drumului de acces în Cartierul Nufărul II, Primăria va amenaja, de-a lungul pârâului întubat, tronsonul de şosea dintre străzile Gheorghe Asachi şi Leonardo da Vinci, care va avea o parte carosabilă de 6 metri.

De asemenea, investiţia presupune şi realizarea a 111 locuri de parcare în această zonă, amenajarea de spaţii verzi, trotuare (702 mp), execuţia reţelelor de canalizare meteorică, canalizare pluvială, dar şi a reţelelor de iluminat public.

Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 1.930.773 lei, cu TVA, iar durata de execuţie este prevăzută pentru 6 luni.

În cadrul şedinţei din această săptămână, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect numit "Realizarea căi de acces în Cartierul Nufărul II - Şoseaua de Centură a Municipiului Oradea, inclusiv utilităţi aferente - ETAPA a -III-a (de la str. Gheorghe Asachi - Pod Pârâul Adona pe str. Leonardo da Vinci). În continuare, municipalitatea va demara procedurile de licitaţie.