Solicitat de BIHOREANUL să ofere un punct de vedere vizavi de acuzele reprezentanţilor PC Bihor, cum că Primăria orădeană tărăgănează acordarea unui sediu, şeful AIO, Cristian Beltechi, a afirmat că, de când au formulat prima solicitare, pe 12 septembrie 2008, conservatorilor "le-au fost prezentate două spaţii pe raza municipiului Oradea în vederea funcţionării filialei judeţene, spaţii a căror preluare în folosinţă a fost refuzată".

sediu pc.jpgMai mult, PC Bihor are şi restanţe, deoarece reprezentanţii partidului nu şi-au plătit nici măcar datoriile pentru folosirea spaţiului de pe strada Primăriei nr. 2 (foto), din care au fost evacuaţi. "Creanţele bugetare restante stabilite în sarcina Partidului Conservator la data de 12.09.2008 erau în sumă de 18.590,43 lei reprezentând chirie şi/sau majorări de întârziere aferente perioadei iunie 2003 - octombrie 2006, din care creanţe bugetare restante rămase de recuperat 2.128,35 lei", a mai precizat Beltechi.

Directorul a mai menţionat că ultima adresă depusă de PC prin care solicită atribuirea unui spaţiu corespunzător pentru funcţionarea partidului la municipalitate datează din 16 aprilie şi nu a fost deocamdată analizată, deoarece comisia care trebuie să facă asta nu s-a întrunit. "Solicitarea va fi analizată în Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, urmând ca ulterior să fie înştiinţaţi asupra hotărârii luate", a conchis Beltechi.