În urma ninsorii abundente, comandamentul de iarnă al Primăriei a dispus vineri, ca operatorul RER Ecologic Service să acţioneze pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor căderii de zăpadă.

"Utilajele RER au intervenit încă de la prânz pe principalele artere ale Oradiei, precum şi la intrările în oraş, pentru a împrăştia material antiderapant. 10 maşini ale RER străbat oraşul pentru a împrăştia antiderapant solid, iar alte 4 clorură de calciu. Utilajele RER vor continua să împrăştie material antiderapant, intervenind inclusiv în cursul nopţii, atât timp cât situaţia o cere", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei.

Autospecialele cu pluguri vor interveni când stratul de zăpadă atinge 5 centimetri, iar inspectorii Primăriei sunt permanent pe teren pentru a verifica eficacitatea măsurilor de deszăpezire şi a dispune intervenţia lor acolo unde situaţia o impune. 

"În cazul în care căderile de zăpadă vor continua conform prognozelor, în funcţie de stratul de zăpadă depus, după orele 18 se va interveni cu cele 16 utilaje pentru pluguit", se mai arată în informare.

În acelaşi timp, reprezentanţii municipalităţii le amintesc cetăţenilor şi asociaţiilor de proprietari să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea.

În cazul în care nu îşi îndepărtează zăpada şi gheaţa din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, orădenii sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 şi 2000 lei.

Cetăţenii pot sesiza Dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195 pentru orice problemă legată de deszăpezire.