Consilierii locali au votat cu unanimitate, în şedinţa ordinară din 29 februarie, proiectul de hotărâre şi raportul de specialitate privind investiţia Primăriei în reţelele electrice din oraş, lucrările urmând să fie realizate de Luxten Lighting, concesionarul sistemului de iluminat public din Oradea.

Astfel, aleşii locali au aprobat investiţia în valoare de 1.156.000 de lei, cu TVA, pentru realizarea iluminatului ambiental pe digurile de apărare ale Crişului Repede, dintre Podul Decebal şi Podul Ferdinand.

În plus, proiectul cuprinde şi realizarea infrastructurii de reţele electrice SIP de iluminat public în zona industrială cuprinsă între Matei Corvin şi Calea Borşului (5.907.000 lei, cu TVA), în Cartierul Grigorescu (3.150.000 de lei, cu TVA), în cartierul Ioşia Sud-Veterani (778.000 de lei, TVA inclus) şi în cartierul Ioşia Nord, pe Cazaban (1.266.000 de lei, cu TVA).

"Întreaga investiţie presupune montarea a aproape 1.000 de corpuri de iluminat pietonal şi stradal, realizarea de reţele aeriene şi subterane, decopertare şi refacere pavaj, montarea a peste 200 stâlpi de beton şi altele", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Durata de execuţie a acestor lucrări variază între o lună şi cinci luni, în funcţie de complexitatea investiţiei.