Municipalitatea orădeană scoate la amenajerea, modernizarea, extinderea şi executarea serviciilor specifice spaţiilor verzi şi domeniul public în lotul IV al Oradiei, adică în cartierele Rogerius, Episcopia şi Oncea. Concret, sectorul este delimitat de malul drept al Crişului Repede, Bulevardul Decebal, str. Eroul Necunoscut, str. Lacul Roşu şi Calea Bihorului.

În şedinţa de joi a Consiliului Local, aleşii orădenilor şi-au dat acordul pentru demararea licitaţiei în urma căreia Primăria va încheia un contract pe trei ani, din 15 mai 2015 până pe 15 mai 2018.

Pentru cei trei ani de servicii, Primăria pune la bătaie suma maximă de 1.239.880 lei, inclusiv TVA.

"Obiectivele pe care trebuie să le atingă lucrările necesare amenajării, întreţinerii, modernizării, extinderii zonelor verzi din acest lot sunt: îmbunătăţirea calităţii mediului, calitatea şi eficienţa activităţilor de întreţinere şi amenajare, protejarea zonelor verzi şi a domeniului public şi punerea în valoare a acestora în concordanţă cu programul de adaptare la normele Uniunii Europene", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

În prezent, responsabilă de întreţinerea spaţiilor verzi din sectorul 4 este firma RER Ecologic Service Oradea.