După primăriile Bunteşti şi Budureasa, şi cea din Lunca a fost amendată de echipa mixtă a comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi din Comisariatul Judeţean Bihor pentru gunoaiele îngropate în Parcul Natural Apuseni.

Primăria Lunca a fost sancţionată, vineri, cu 50.000 de lei, pentru că nu şi-a curăţat terenurile pe care le deţine în aria protejată.

Aceasta este cea mai mică amendă încasată de primăriile din Bihor în urma controalelor făcute în această săptămână de comisarii de mediu. Primăria Bunteşti a primit o amendă de 60.000 de lei, iar cea din Budureasa una de 100.000 de lei, după ce echipele de control au depistat că, în loc să cureţe mormanele de gunoaie, aşa cum li s-a cerut la precedentele verificări, le-au îngropat pur şi simplu în pământ, distrugând şi dolinele din zonă.

Comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Szep Robert, a descris dur situaţia găsită în Munţii Apuseni. "Este o catastrofă ecologică", a spus Szep.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Catastrofă ecologică: Primăriile Bunteşti şi Budureasa, amendate pentru că au îngropat gunoaiele în Munţii Apuseni"