Marţea trecută, dis-de-dimineaţă, primarul Ilie Bolojan a găsit zeci de orădeni la Finanţele locale, înghesuiţi pentru a beneficia de reducerea de 8% cuvenită celor care plătesc dările în primul trimestru. Coada se formase încă de la ora 7, deşi angajaţii Primăriei vin la muncă pe 7.30, iar programul cu publicul începe abia la 8.30. Revoltat, Bolojan a cerut ca încasările să înceapă imediat, iar oamenii să nu mai fie ţinuţi la cozi.

"Asta nu se poate!", a răspuns o funcţionară, motivând că ea şi colegele au nevoie de timp, să îşi pregătească banii mărunţi, să pornească aplicaţia electronică din calculatoare ş.a. "Cum să nu se poată, doamnă? Dacă nu mă credeţi, mergeţi la Metro, să vedeţi că ei pot!", a răspuns Bolojan. Şi, brusc, de teama primarului, s-a putut! Ba, mai mult, de atunci, deşi programul de lucru cu publicul n-a fost modificat, încasarea taxelor se face de la prima oră.

Nu de alta, dar funcţionarele s-au speriat că, dacă nu-şi fac treaba, ar putea ajunge şi ele la Metro, prin disponibilizare...