Primăria nu-i în toate! Aşa a stabilit Tribunalul Bihor într-un proces deschis de o firmă care s-a trezit amendată de Poliţia Locală Oradea cu 1.000 lei pentru restanţe la plata facturilor de salubrizare.

Pe lângă contestarea sancţiunii, firma a cerut instanţei să anuleze şi prevederile din Hotărârea Consiliului Local ce impun amenzi între 1.000 lei şi 2.000 lei clienţilor rău-platnici ai firmei de salubrizare, pe motiv că municipalitatea nu poate interveni în relaţiile comerciale dintre două părţi.

Instanţa i-a dat dreptate, explicând că neplata unei facturi nu e o contravenţie, cum este aruncarea unui muc de ţigară pe stradă, ci o dispută civilă, deoarece între firma de salubritate şi clienţii acesteia există un contract valabil, în care sunt stipulate obligaţiile şi consecinţele pentru neplată ori întârzierile la plată, chestiuni care se rezolvă în faţa judecătorilor, nicidecum prin amendă.

„E ca şi cum Primăria m-ar amenda pentru că nu-mi plătesc la timp factura de telefon sau de încălzire”, a spus avocatul firmei. Poate urmează, mai ştii?