Cu toate că la Vârtop stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri, pasionaţii de schi mai au de aşteptat. Complexul de schi "Piatra Grăitoare" de la Vârtop, care aparţine de Primăria Nucet, nu este funcţional.

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI de turişti care au fost în zonă şi s-au întors dezamăgiţi că pârtiile complexului sunt închise.

"Este adevărat, pista nu funcţionează acum, ci din 20 decembrie. De atunci începe la noi sezonul...", a precizat reporterului primarul Costel Sîrghie, explicând că, potrivit contractului încheiat de Primăria comunei cu operatorul Skypass, pista va fi pregătită începând cu 16 decembrie şi va deveni funcţională abia pe 20 decembrie.

Întrebat din ce motive Primăria Nucet nu a făcut licitaţia pentru operatorul serviciului de transport pe cablu mai devreme, astfel încât perioada în care pista este deschisă să fie mai mare, Sîrghie a spus că nu se aştepta la o aşa zăpadă mare încă de la începutul lunii. "N-am crezut că va fi atâta zăpadă, căci anul trecut n-a fost aşa, iar fiecare zi pe care o contractăm ne costă", a afirmat edilul din Nucet.

Sîrghie a recunoscut şi că abia în următoarea perioadă telescaunul de pe pârtie va suferi unele reparaţii. "Normal, trebuie schimbate unele piese. Le-am comandat din Italia şi urmează să ajungă", a mai precizat acesta.

Complexul "Piatra Grăitoare" a fost inaugurat la începutul anului 2011 şi cuprinde trei pârtii de diferite lungimi, nocturnă şi telescaun. 23 din cele 24 de milioane de lei, cât a costat realizarea complexului, au fost asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul proiectului "Schi în România".