Pârtiile noi de schi de la Arieşeni-Vârtop vor fi inaugurate oficial sâmbătă în jurul prânzului. "Consiliul Local Nucet şi Consiliul Judeţean organizează evenimentul, unde va avea loc o sfinţire şi un program artistic cu Ansamblul Crişana şi David Bryan", a declarat BIHOREANULUI primarul oraşului Nucet, Costel Sîrghie.

Contrar zvonurilor, primarul neagă prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la festivităţile de inaugurare. "Din câte ştiu eu, nu vine doamna ministru", a afirmat Sîrghie.

Lucrările la cele trei pârtii noi de diferite lungimi de la Arieşeni-Vârtop au fost finalizate la începutul lunii decembrie 2010. Acestea sunt dotate cu nocturnă, un telescaun cu o lungime de 1.095 de metri şi cu capacitate de 1.400 de persoane pe oră.

Pârtiile sunt construite de Primăria Nucet în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor prin proiectul "Schi în România", finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei, din care 23 de milioane de lei sunt bani acordaţi de minister.