Programul „Make IT in Oradea”, prin care Primăria plătește cheltuielile de cazare și masă pentru studenții de la specializările IT, a avut 433 de beneficiari în anul universitar 2022-2023, a anunțat miercuri municipalitatea orădeană.

În total, studenții au primit beneficii în valoare de 558.790 de lei. Ei învață la Universitatea din Oradea și la Universitatea Emanuel, la specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, iar banii le acoperă cheltuielile cu cazarea și masa.

„Sprijinul financiar se acordă studenților cu domiciliul în alte localități decât Oradea și Zona Metropolitană Oradea, care studiază la una din instituțiile de învățământ superior din Oradea, specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, cursuri cu frecvență, în regim cu / fără taxă (specializările trebuie să cuprindă minimum 2 cursuri semestriale de programare software într-unul dintre limbajele cunoscute (Java, C++, Android, Javascript etc)”, a transmis Primăria.

Aceste cheltuieli sunt decontate de Primărie pentru instituțiile de învățământ superior, care trebuie să transmită an de an municipalității lista posibililor beneficiari.

Pe lângă studiile în IT, tinerii trebuie să dovedească și că au făcut stagii de practică la firme de profil locale și că au acumulat cel puțin 75% din creditele unui an de studiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!